Yüzme Havuzu Üyeliği Öncesi İstenen Testler
Yüzme Havuzları İçin İstenen Laboratuvar Tahlilleri Nelerdir, Yazımızda Detaylarıyla Öğrenebilirsiniz.
Genelde sıcak yaz aylarında yüzme sporu vazgeçilmezdir. Bu sebeple yüzme havuzları bir çok kişinin ortak kullanım alanı olduğu için bir çok hastalığın bulaşması problemine yol açabilirler. İnsan sıvıları ve dışkıları(idrar, gaita) ile kirlenen ve uygun dezenfeksiyonu yapılmayan havuzlar sebei ile pek çok hastalık bulaşabilir. Hijyenik olmayan havuz ve deniz suyu ile bulaşabilecek hastalıklar; hepatit (sarılık) hastalıklar, mide-barsak enfeksiyonları, idrar yolu enfeksiyonları, üst solunum yolu enfeksiyonları, kulak, göz ve cilt enfeksiyonlarıdır.
Yüzme mevsimiyle birlikte denize ve havuza dalışlar sinüzit olgularının sayısında artışa neden olmaktadır. Hijyenik olmayan yüzme havuzları ve plajlar özellikle bayanlarda sık görülen idrar yolu-enfeksiyonlarına neden olabilmektedir. Bu durumun belirtileri; sık idrara çıkma, idrarda yanma ve sızlama, bazen kasıklara ve bele vuran ağrılar olabilir. Kontrol edilmeyen hastalarda yüksek ateş ve titremeler ortaya çıkabilir.
Özellikle kendi sağlığımız için yüzme havuzlarını kullanmadan önce idrar tahlili ve diğer gerekli testleri yaptırmalıyız. Kendimiz dışında diğer havuz kullanıcılarının da bu testleri yaptırdıklarından emin olmalı ve yaptırmayanların olduğunu düşünüyorsanız havuzun işletmeci kurumunu uyarmalısınız.Aynı zamanda havuzun su analizi yapılmış mı bunu kontrol etmekte fayda vardır.Havuz için su analizi de laboratuarımızda yapılmaktadır.
Kamuya Açık Havuzlar için Test ve Analiz
Halka açık yüzme havuzlarındaki bakterileri test etmek için havuz suyu analizleri gereklidir ve test ihtiyaçlarınız için kapsamlı çözümler sunuyoruz. Koliform bakteri, pH ve klor / bromine ölçümlerine ihtiyaç duyduğunuzda TÜRKAK akredite sertifikalı analiz yapmaktayız.
Ayrıca, yerinize gelerek numune almayı planlayabilir, size ve denetmen kurumunuza sonuçların ikinci bir kopyasını gönderebilir ve suyla ilgili sorunları gidermenize yardımcı olacak bir telefon danışmanlığı yapabiliriz. Yaz mevsiminde yada 4 mevsim açık sıcak havuzlarda yıl boyunca size yardımcı olabiliriz! Daha fazla bilgi edinmek için bugün bize ulaşın.
Havuzda coliform bir bakteri sorununuz varsa ne yapmalısınız?
Koliform bakteriler, diğer zararlı bakterilerin potansiyel varlığını gösteren, doğal olarak oluşan bir bakteri grubudur; En iyi korunan havuz bile zaman zaman bir koliform bakteri üremesine maruz olabilir.
Koliform bakteri ile ilgili en sık görülen problem, yetersiz dezenfeksiyondur. Olması gereken minimum sınır 0,4 mg / L’dir, ancak Sağlık Bakanlığı normal kullanım için 2-4mg / L’lik bir dezenfektan artığını ve ağır kullanım süreleri için 3 – 5mg / L’lik bir seviye tavsiye eder. Klor veya bromu bir dezenfeksiyon için kullanırken, klor veya bromu toplam veya kombine klor veya bromu doğru ölçümlediğinizi doğrulamak önemlidir. Bunun için periyodik aralıklarla su analizi yaptırmanız tavsiye edilir.
Havuzlarda en sık görülen sorun temas süresi ve pH’dır. Klorun, koliform bakterileri tamamen öldürmesi için 20 dakikalık temas süresi yeterli olabilir. Klorun ayrıca pH arttıkça etkisi azalmaktadır. Buna çok dikkat edilmelidir.
Kontaminasyonun giderildiğini kontrol etmek için koliform bakterilere yönelik ek bir “Kontrol” örneği alınması tavsiye edilebilir. Her durumda, akredite bir kurum ile çalışmak en iyi çözümdür.
Ayrıca yüzme havuzu için aşağıdaki tahlilleri de yaptırmak gerekebilir;
Hepatit B ( HbsAg ), Hepatit A ( Anti HAV ), Hepatit C (HCV) Mantar İnceleme Testleri (Kültür), Mantar Direkt Bakısı,
Yüzme Havuzu için laboratuvar tahlillerini neden yaptırmalısınız ve havuz suyu analizi bilgisi için bizi arayabilirsiniz.
Bizi Arayın: 444 7 522 (LAB)