Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara

Tiroid Ultrasonu

Tiroid Ultrasonu

Tiroid ultrasonu, ses dalgaları ile boyun bölgesi görüntüleme işlemlerinin yapılmasını sağlayan, radyasyon yaymayan, tiroid bezleri sorunlarının tespit edilmesini sağlayan yöntemdir. Tiroid bezlerinde meydana gelebilecek anormal oluşumların ve tiroid belirtilerinin tespit edilmesini sağlar.

tiroid nodul

Tiroid ultrasonu çocuk, yetişkin, gebe ve yaşlı her insanda güvenle kullanılabiliyor. X ışınları kullanılmadan vücut içi görüntüleme yaptığı için herhangi bir yan etkisi yoktur. Tiroid bezlerinin izlenmesini sağlar ve görüntüleme işlemleri sırasında herhangi bir ağrı hissedilmez. Tiroid ultrasonu ileri teknoloji ürünü olarak kullanılıyor.

Gelişmiş teknoloji olduğu için hastalık teşhisinde en çok kullanılan yöntemler arasında yer alıyor. Ultrason teknolojisi sayesinde, boyun bölgesinde tiroid bezlerinin yapısı kontrol ediliyor ve erken teşhisler konularak, sağlık sorunlarına daha hızlı çözümler bulunuluyor.

Tiroid Nedir?

Tiroid bezi, boyun bölgesinde yer alan kıkırdak çıkıntısı altında yer alan kelebek şeklindeki salgı bezidir. Kelebek şekli yapısı ile soluk borusunun önünde ve yanlarında yer alır. Soluk borusunun sağ ve sol tarafında bulunan bölümleri için sol tiroid, sağ tiroid tanımlaması yapılır.

Tiroid ultrasonu işlemleri ile detaylı incelenir ve hangi bölümünde sorun olduğu tespit edilmeye çalışılır. Tiroid bezi, T3 ve T4 hormonunu üretir, depolar ve salgılama özelliği ile kana salınmasını sağlar. Tiroid ultrasonu teknolojisi ile tiroid bezlerinde meydana gelen her türlü anormallik hemen teşhis edilebilir.

tiroid hastalıkları bilinmesi gerekenler

Üretilen hormonlar, metabolizma işlemlerinin kontrol edilmesini ve metabolizmanın sağlıklı çalışmasını sağlar. Tiroid bezi hormonları, kasların düzgün çalışmasını, vücut ısısının kontrol edilmesi gibi işlevleri de yerine getirir.

Tiroid Ultrasonu Nedir?

Tiroid hastalıkları ile ilgili her türlü teşhis, tanı ve tedavi işlemleri güvenli olarak yapılır. Tiroid ultrasonu boyun bölgesindeki doku yapılarını daha çok tiroid bezini ses dalgaları ile görüntüleyen ve incelenmesini sağlayan ultrason yöntemidir.

Tüm hastalar için güvenli ve ağrısız olarak kullanılır. Radyoloji tetkik yöntemidir ve gelişmiş teknoloji ürünü olarak kullanılır. Tiroid ultrasonu gebelerde de güvenli olarak kullanılabiliyor. Doktorlar, hastalık teşhislerini daha doğru koyabilmek için ultrason görüntülemelerine ihtiyaç duyarlar.

Tiroid bezi ve nodül varlığının kontrolü için tiroid ultrasonu çekilir. Ses dalgaları gönderen, ultrason prob başlığı, tespit edilen görüntülerin monitöre aktarılmasını ve tiroid bezi ve çevresinin canlı olarak izlenmesini sağlar.

Tiroid Bezinin Görevi Nedir?

İnsan vücudunda bulunan her bir doku ve organın farklı görevleri vardır. Tiroid bezi, soluk borusunun ön tarafında ve adem elması olarak bilinen kıkırdak dokusunun altında yer alır. Tiroid ultrasonu görüntüleme teknolojisidir ve insan vücudu için büyük öneme sahip olan tiroid bezi yapısının izlenmesini sağlar. Tiroid bezi, salgı bezidir ve hormon üretir.

Üretilen hormonlar, kana salınarak vücuda yayılması ve her organda farklı etkilerin görülmesini sağlar. Metabolizmanın çalışması ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde büyük görevler üstlenir. Kasların düzgün gelişmesi, kalp atışı hızı, vücut sıcaklığı gibi düzenlemeler yapar.

Tiroid ultrasonu daha çok bağışıklık sistemi ile ilgili hastalık belirtilerinde, hastalığın nedenini tespit edebilmek için kullanılır. Tiroid bezi, salgılamış olduğu hormonlarla, gıdaların enerjiye dönüşmesine de yardımcı oluyor. Uzman doktorlar, tiroid ultrasonu çekim işlemlerine sıklıkla başvurur ve doğru teşhisler koyar.

Tiroid Ultrasonuna Nasıl Hazırlanır?

Tiroid bezi sorunlarının tespit edilebilmesi için etkili yöntemlerden birisi ultrason görüntüleme işlemleridir. Tiroid ultrasonu için hastanın muayenesi yapılır ve sağlık sorunları, tiroid bezi kaynaklı ise hasta yapılacak tetkik işlemleri için bilgilendirilir. Ultrason işlemleri için hastanın açlık tokluk durumu fark etmiyor. Her durumda çekim yapılabiliyor.

Tiroid ultrasonu çekimi için hasta sırt üstü yatırılır ve boğaz bölümü açık olacak şekilde boyun pozisyonu aldırılır. Ultrason aletinin prob denen parçası, hastanın boyun ön bölümüne elle tutularak yerleştirilir.

Tiroid ultrasonu ses dalgaları göndererek boyun bölgesinin görüntülenmesini, tespit edilen görüntülerin monitöre aktarılarak incelenmesini sağlar. Daha çok tiroid kanser hastalığı teşhisinde etkilidir.

Tiroid Nodülleri Nasıl Tespit Edilir?

Tiroid nodüllerinin tespiti için tiroid ultrasonu yöntemi kullanılır. Ultrason görüntüleme işlemleri ile tiroid bezinde bulunan nodüllerin boyutları incelenir ve normal değerleri ile karşılaştırılır.

Tiroid nodülleri boyutlarında anormal değişiklik varsa bu iyi ya da kötü huylu hastalık tipi olarak görülür ve daha detaylı incelemeler yapılır. Nodüllerin boyutlarının normalinden büyük olması, sağlık sorununun göstergesidir ve doğru teşhis için kan tahlili de yapılır.

Tiroid ultrasonu ile tiroid bezlerinin yapısı görüntüleme teknolojisi ile incelenir. Nodüller, yazılım sistemi tarafından boyutlandırılarak, normal değerlerde olup olmadığı gösterilir.

İlginizi Çekebilir  Tüm Batın Ultrasonu

Nodül boyutlarının giderek büyümesi ve bunun ultrason ile izlenmesi, hastalık türüne göre yapılacak tedavi yöntemlerinin belirlenmesini sağlar. Tiroid nodüllerinin en kolay tespit edilme yöntemi, ultrason görüntüleme yöntemidir.

Tiroid Bezinin İyi Huylu Hastalık Tipleri

Tiroid nodülleri tespiti ve incelemeleri, herhangi bir hastalık olup olmadığının tespit edilmesini sağlar. Tiroid ultrasonu incelemeleri ile tiroid nodüllerinin yapısını inceleyen uzman doktorlar, hastalık tiplerini belirler. Tiroid hastalıkları, iyi huylu ya da kötü huylu hastalıklar olarak ayrılır. İyi huyu hastalık tipleri de iki gruba ayrılır.

Birincisi guatr, ikincisi ise tiroidit hastalığıdır. Tiroid ultrasonu nodülleri, difüz guatr ya da nodillü guatr olarak tespit eder. Bu hastalıklar, tiorid bezinin normalinden daha fazla büyümesi ile kendisini gösterir. Radyoloji uzmanları, iyi huylu nodüllerin kötü huylu nodüle dönüşüp dönüşmediğini kontrol ederler.

Tiroid ultrasonu sonucuna göre iyi huylu hastalık tipi olarak teşhis edilen tiroidit, mikrobik olmayan iltihaplanma türüdür. Bağışıklık sisteminde yaşanan sorunlarda ortaya çıkar ve kolay tedavi edilebilir.

Tiroid Bezinin Kötü Huylu Hastalık Tipleri

Tiroid bezi ultrason görüntüleri incelendiğinde, tiroid nodüllerinin yapısındaki değişiklikler, kötü huylu hastalık tipleri teşhisinin konulmasına neden olabiliyor. Tiroid ultrasonu tiroid bezlerindeki sorun ve değişiklikleri görüntüleme yöntemi ile tespit edilmesini sağlıyor.

 Tiroid bezinin kötü huylu hastalık türleri şunlardır:

  • Folliküler tiroid ca,
  • Papiller tiroid ca,

Bunlar, tiroid kanser hastalık türleridir ve iyi huylu, başlangıç ya da kötü huylu agresif olarak değerlendirilir. Tiroid ultrasonu görüntüleme sonuçlarını monitörden inceleyen radyoloji uzmanları, kanser nodülünün iyi huylu ya da kötü huylu olduğunu tespit etmeye çalışır.

Papiller tiroid ca nodulu, iyi huylu tiroid kanseri olarak tanımlanır. Tiroid bezi incelemesi ile teşhis konulabilir. Tiroid ultrasonu her hastaya uygulanır ve daha çok elli yaşını aşmış olan kadınlarda kötü huylu tiroid kanseri olarak isimlendirilen folliküler tiroid ca teşhisi konulabilir.

Agresif ilerleme gösteren kanser tiplerinden birisidir. Ultrason işlemi sonrasında tiroid biyopsisi de yapılarak kesin teşhis konulur ve tedavi sürecine hızlı bir şekilde başlanılır.

Tiroid Ultrasonunun Amacı Nedir?

Ultrasonografi teknolojisi, insan vücudunun görüntüleme yöntemi ile izlenmesini ve organların yapısının incelenmesini sağlar. Tiroid ultrasonu kullanımı en kolay olan ve her hastaya rahatlıkla uygulanan ultrasonografi yöntemidir. Temel amacı, tiroid bezi yapısını incelemek ve hastalık teşhislerini koymaktır.

Ultrason işlemleri ile tiroid bezi büyümesi, hormon üretme durumu gibi tespitlerin yapılmasını sağlar. Tiroid ultrasonu metabolizma ve bağışıklık sistemi sağlık sorunlarında başvurulan teşhis ve tanı yöntemidir. Tiroid nodülleri boyutlarının izlenmesini ve boyutlar değişiklik varsa bunun tespit edilmesini sağlar.

Görüntüleme yöntemi ile iyi huylu ya da kötü huylu tiroid bezi hastalıklarının hızlı tespit edilmesini, rutin kontrollerde, hastanın genel sağlık durumunun incelenmesinin daha kolay yapılmasına yardımcı olur. Tiroid ultrasonu boyun bölgesi görüntüleme işlemlerinin ses dalgaları ile yapılmasını sağlayan, radyasyon etkisi olmayan en güvenilir görüntüleme sistemidir.

Tiroid Ultrasonu Nasıl Çekilir?

Tiroid bezi sorunları, her yaşta insanda görülebiliyor. Tiroid bezlerinde meydana gelen sorunlar, insan vücudunda farklı sorunlara yol açabiliyor ve bu sorunların kaynağının tespit edilebilmesi için Tiroid ultrasonu yöntemi kullanılır.

Ultrason cihazlarının çalışma sistemi farklıdır ve çekim yapılan bölgedeki görüntülerin monitöre aktarılmasını sağlar. Tiroid ultrasonu çekimi, hastanın boyun bölgesine dokundurulan prob parçası ile görüntünün alınması şeklinde yapılır. Ultrason çekimi, her durumda her hasta için yapılır.

Sağlık sorunları için gelen hasta muayene edildikten sonra kesin tanı konulabilmesi için tiroid bezi ultrason çekimi yapılır. Prob parçası, ses dalgası göndererek, tiroid bezi boyutu ve yapısının görüntülenmesini, uzman doktorun bu görüntü üzerinden hastalık teşhisini koymasını sağlıyor.

Tiroid Ultrasonu Ne Zaman Çekilir?

Tiroid bezinde meydana gelen anormallikler, kişinin çeşitli sağlık sorunları ile karşılaşmasına neden olur. Tiroid ultrasonu çekimi için zaman kısıtlaması yoktur. Tiroid bezi sorunları ile her yaşta insan karşılaşabiliyor. Ses dalgası ile görüntüleme yapan yöntem olduğu için her hastaya her zaman uygulanabiliyor.

Günün her saatinde çekim yapılabiliyor. Tiroid ultrasonu günün her saatinde yapılabildiği için tedavi için gelen hasta hemen ultrason çekimine alınabiliyor. Bazı ultrason işlemleri için açlık ya da tokluk durumuna göre belirlenirken Tiroid ultrasonu için bu tür kısıtlama ve kriterler aranmaz.

Boğaz bölgesinde tiroid bezlerinin görüntülenmesini sağlayan, radyasyon kullanmayan sistem olduğu için günün her saatinde en güvenli adımlarla uygulanabilir. Ultrason çekimi ve sonuçların alınması kısa sürede gerçekleşiyor ve hasta tedavileri hemen başlatılıyor.

İlginizi Çekebilir  Panoramik Röntgen

Tiroid Ultrasonu Kaç Dakika Sürer?

Sağlık sorunlarının teşhisi için yapılacak olan tahlil ve radyolojik işlemler zaman alabiliyor. Tiroid ultrasonu işlemleri, ön hazırlık yapmaya gerek kalmadan çekim yapılmasını sağlıyor. Tiroid bezi ve çevresindeki yapıların izlenmesini sağlayan görüntüleme yöntemi, hasta ve görüntülenen nodüllerin durumuna göre farklı sürelerde tamamlanabiliyor.

Tiroid ultrasonu tüm hastalar için ortalama 20 dakika kadar sürebiliyor. Hastanın yakasız ve rahat giysiler giymiş olması, işlemleri kolaylaşacaktır. Genel sağlık kontrolünden geçmek isteyen herkes tiroid bezlerini kontrol ettirebiliyor. Tiroid ultrasonu işlem adımları, hasta sırt üstü yatırılır ve boyun altına yastık konulur.

Çene altı boyun bölgesine jel sürülür ve ultrason probu, boyun bölgesinde gezdirilerek tarama işlemi yapılır. Tiroid bezlerinin yapısının detaylı inceleme işlemleri ortalama 125 – 20 dakika sürüyor ve bu süre sonunda görüntü incelemesi ile hastalık teşhisleri konuluyor.

Tiroid Ultrasonu Sonrasındaki İşlemler

Tiroid ultrasonu teşhis amaçlı kullanılan bir yöntemdir. Sağlık kuruluşlarının endokrin bölümünde çekim yapılır ve radyoloji uzmanları tarafından çekilir. Tiroid bezi rahatsızlıklarının tespit edilmesi için yapılan ultrason çekimlerinde, tiroid bezinin görüntüsü dijital ortama aktarılır ve uzman doktorların bu görüntüleri incelemesi sağlanır.

Tiroid ultrasonu sonrasında, uzman doktorun görüntüyü incelemesi ile koyacağı hastalık teşhisine göre hastaya tedavi uygulanır. Ultrason görüntülemesi ile kesin tanı konulamadığı zamanlarda, hasta kan tahliline yönlendirilir ve kan tahlili sonuçları ile tiroid bezleri sorunlarına kesin tanı konur. Tiroid ultrasonu çekim işlemleri tamamlandığında, ultrason sonucu hemen çıkar ve sonuçlar, muayene eden doktora ulaştırılır.

Tiroid Ultrasonu Fiyatları 2024

Hastaneler ve sağlık merkezleri, sundukları hizmetlere göre fiyat tarifeleri uyguluyor ve hastalar bu tarifelerde ödemeler yapıyor. Tiroid bezi sorunlarından dolayı çeşitli hastalık sorunları ile karşılaşanlar, Tiroid ultrasonu çekimi ile hastalıklarına doğru tanıların konulmasını sağlayabiliyor.

Tiroid ultrasonları için belirlenen fiyatlar, sağlık kuruluşlarında farklı olabiliyor. 2024 ultrason fiyatları, tüm hastaların faydalanabilmesi ve ödeme sorunu yaşamaması için mümkün olduğu kadar uygun seviyede sunuluyor. Tiroid ultrasonu fiyatları hakkında bilgi almak isteyenler, muayene için geldiklerinde, müşteri temsilcilerinden bilgi alabiliyor.

Hastaların sağlık güvencelerine göre ultrason çekimi ya da tahlil işlemleri ücretleri devlet ya da sigorta şirketi tarafından karşılanabiliyor. Herhangi bir sağlık güvencesi olmayanlar Tiroid ultrasonu için en uygun fiyat tarifesinden faydalanabiliyor.

Sık Sorulan Sorular

Tiroid Ultrasonu Neden İstenir?

Tedavi için sağlık kuruluşuna gelen hastanın şikayetleri üzerine doktor tarafından gerekli muayene işlemleri yapılır. Hasta şikayetlerinin, tiroid bezi sorunları belirtileri olduğunu düşünen doktor,

Tiroid ultrasonu çekimi yapılmasını isteyebilir. Tiroid bezinin salgılamış olduğu hormon seviyesinin, normal değeri dışında üretilmesi, bağışıklık ya da metabolizma rahatsızlıklarına neden olacaktır. Bu tür hastalıkların ya da tiroid kanseri teşhislerinin yapılabilmesi için tiroid ultrasonu yöntemine ihtiyaç duyuluyor.

Ultrason çekimi, tiroid bezinin görüntüleme yöntemi ile incelenmesini sağlıyor ve tiroid nodüllerinin boyutlarının tespit edilmesi ve gerekli kontrollerin yapılması, hastalık tipinin belirlenmesi için yapılıyor.

Tiroid Ultrasonu Sonucu Ne Kadar Sürede Çıkar?

Sağlık kuruluşları, her hasta için tüm işlemlerin mümkün olduğu kadar kısa sürede tamamlanmasını sağlamaya çalışır. Tiroid ultrasonu görüntüleme yöntemi, hastanın muayenesi ve cihaz kullanım durumuna göre 20 – 30 dakika arasında sürebiliyor. Ultrason işlemleri tamamlandığında, monitöre aktarılan görüntünün kaydedilmesi ve sisteme kaydedilmesi hemen gerçekleşiyor.

Tiroid ultrasonu sonuçları, çekim işleminin tamamlanması ile birlikte çıkıyor. Hasta ultrason masasından kalktığında, fazla beklemeden ultrason sonucunu alabiliyor. Hastanelerin kullanmış olduğu otomasyon yazılım sistemleri ultrason sonuçları, sistem üzerinden doktora anında ulaştırılıyor.

Ultrason sonrası, tekrar muayene odasına giden hasta, doktorun tiroid bezi görüntü sonuçlarını, kendi monitöründe izleyerek sonuçları değerlendirebilecektir. Bu işlemler, hızlı gerçekleşiyor ve hastalar fazla beklemeden muayene ve tedavi işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Tiroid Ultrasonu Aç Karnına Mı Çekilir?

Hastanın aç ya da tok olması, karın bölgesinde yapılacak olan ultrason çekimlerinde istenen bir durumdur. Tiroid ultrasonu hastanın boyun ön bölümünde, ultrason prob cihazı ile çekim yapılmasını sağlar. Bu hastanın aç karına olmasını gerektirmiyor.

Ultrason görüntüleme işlemlerinde radyasyon ya da ışın kullanılmadığı için hasta üzerinde herhangi bir olumsuz etki oluşturmuyor. Tiroid ultrasonu ses dalgaları sistemini kullandığı için hasta aç karına ya da tok karına her zaman tiroid bezi ultrasonlarını çektirebiliyor.

İlginizi Çekebilir  Bilgisayarlı Tomografi ( BT )

Aç ya da tok karına çekim yapılabilen ultrason işlemleri olduğu için sabah, öğlen, akşam günün her saatinde sorunsuz olarak çekim yaptırılabilir.

Tiroid Ultrasonu Nerede Çekilir?

Her yaşta insanın sık karşılaştığı hastalıkların çoğu, tiroid bezi sorunları kaynaklıdır. Sağlık kuruluşuna gelen ve sağlık sorunu şikayetlerini bildiren hastayı muayene eden doktorlar, endokrin bölümüne yönlendirme yaparak, tiroid ultrasonu çekiminin yapılmasını sağlıyor. Sağlık kuruluşlarının genelinde, görüntüleme ve tahlil sistemleri kullanılıyor.

Tiroid bezi kaynaklı hastalıklar daha çok iç hastalıkları polikliniklerinde muayene ediliyor. İç hastalıkları uzmanları, ultrason sonuçlarına ihtiyaç duyduklarında, hastayı yönlendirme yapıyor ve radyoloji uzmanlarının ultrason çekimi yapmalarını sağlıyor.

Tiroid ultrasonu için sağlık kuruluşlarında, endokrin bölümü oluşturulmuştur. Ultrason çekimlerinin doğru yöntemlerle ve detaylı olarak çekilebilmesi ve hastalık teşhislerinin doğru konulabilmesi için radyoloji uzmanları tarafından yapılması gerekiyor.

Özel Hastane Ultrason Kaç TL?

Sağlık kuruluşları, devlet ve özel olarak ayrılıyor. Özel hastanelerde muayene ve tetkik işlemleri için ücretler, hastanenin kurumsal yapısına ve sunulan hizmet türüne göre değişiyor. Tiroid ultrasonu için fiyat araştırmasını yapanlar, özel hastanelerde farklı fiyatların uygulandığını görebiliyor.

Tiroid bezi sorunlarının tedavi edilmesi için özel hastaneleri tercih edenler, tiroid ultrasonu çekimi için 100 ile 700 TL arasında ödemeler yapabiliyor. Fiyatlar, hastanenin yapısına ve muayene eden doktorun uzmanlık derecesine göre de değişebiliyor. Ultrasan fiyatları, yıllık ya da farklı zaman aralıkları için belirleniyor ve özel hastanelerde tüm hastalara aynı fiyat üzerinden işlem yapılıyor.

Tiroid Ultrasonu Hangi Bölüm?

Hastalıklar, türlerine göre farklı bölümlerin ilgi alanlarına giriyor. Tiroid bezi sorunlarından dolayı rahatsızlık yaşayanlar, genelde iç hastalıkları polikliniklerinde tedavi olurlar. Tiroid ultrasonu ve tüm ultrason çekim işlemleri, hastanelerin endokrin bölümünde yapılır. Ultrason yöntemine göre çekim alanları özel tasarlanır.

Tiroid ultrasonu işlemlerinde radyasyon kullanılmadığı için çekim işlemleri, normal muayene odasında yapılabiliyor. Tiroid nodüllerinin izlenmesi için görüntüleme işlemleri ses dalgaları ile tespit ediliyor. Endokrin bölümünde yapılan Tiroid ultrason işlemleri tiroid bezi salgılarının, hormon üretemi, nodül boyutu tespitinin yapılmasını sağlıyor.

Tiroid Ultrasonunda Neler Çıkar?

Hastalıkların teşhisinde farklı yöntemler kullanılabiliyor. En etkili ve doğru yöntemlerden birisi ultrason sistemleridir. Tiroid ultrasonu boyun bölgesinde meydana gelen sorunların tespiti için kullanılan yöntemlerden birisidir.

Tiroid bezinin yapısının incelenmesi, iyi ya da kötü huylu hastalık tiplerinin tespit edilmesini, çeşitli iç hastalık çeşitleri için tanı konulmasını sağlayacaktır. Ultrason çekimi ile görüntülenen tiroid bezi yapısında, hormon üretim seviyesi, tiroid kanser nodülleri sonuçları çıkabilecektir. Tiroid ultrasonu daha çok tiroid kanseri şüphesi için tercih ediliyor.

Ultrason çekimleri, genel sağlık taraması işlemleri içinde yapılabiliyor. Tiroid bezinin görüntüleme yöntemi ile yapılan incelemelerde, tiroid bezi anormallikleri yakından izlenebilecektir. İyi huylu tiroid kanser nodülü tespit edildiğinde, bu nodülün zaman içerisinde kötü huyluya dönüşüp dönüşmediğini görebilmek için her 6 ayda bir işlemler tekrarlanır.

Hangi Tiroid Nodülü Tehlikelidir?

İnsan vücudunda meydana gelen hücre hasarları çeşitli hastalıklara neden oluyor. Tiroid bezi hastalıkları da tehlikeli durumların ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Tiroid ultrasonu ile nodül boyutları inceleniyor ve kötü huylu hastalık tipleri testip edildiğinde bunlar, tiroid kanseri olarak isimlendiriliyor.

Tiroid kanserlerinde de en tehlikeli olanı, agresif yayılma gösteren folliküler tiroid ca kanser tipidir. Kadınlarda ve genelde 50 yaş üstü kişilerde görülebiliyor. Tiroid ultrasonu sonuçlarında kötü huylu hastalık tipi olan nodüller tespit edildiğinde, hasta takibe alınıyor ve gerekli tedaviler uygulanıyor.

Pappiller tiroid ca nodülü de tiroid kanser türüdür ve uzmanlar tarafından iyi huylu olarak isimlendirilebiliyor. En tehlikeli olan tiroid nodülü, folliküler tiroid ca hastalık tipidir.

Tiroid Kanseri Ultrasonda Görülür Mü?

Tiroid kanser nodülleri tiroid ultrasonu ile görülebiliyor ve farklı tetkik yöntemleri ile kanser hastalığı teşhisi ve safhası daha net teşhis edilebiliyor. Ultrason görüntüleme yöntemi ile çekim yapılan bölgedeki tüm dokular görüntülenebiliyor.

Tiroid bezi için boyun bölgesine jel sürülerek ve ultrason probu ile görüntüleme yapanlar, monitöre aktarılan görüntü üzerinden nodül boyutlarını inceleyebiliyor. Nodül boyutlarının anormal olması, tiroid kanseri şüphesinin olduğunu gösterir.

Tiroid ultrasonu tiroid bezinin tüm yapısının görülmesini sağlarken, yakında bulunan diğer organ ve dokularında detaylı görülmesini sağlar. Tiroid kanseri teşhisi için kullanılan ilk ve en etkili yöntemlerden birisidir. Tiroid ultrasonu ve sonuçları hakkında, uzmanlardan detaylı bilgiler alabilirsiniz.